" F l o w e r "

flaw

Hai Welcome Here


" I would rather wear flowers in my hair than diamonds around my neck "

We can chatting here





Tips Melembabkan Bibir}
Monday, August 3, 2015 | 11:45 AM | 0Comment

Sejak kebelakangan nie Malaysia semakin panas
Ye, aku tau neraka lagi panas aku cuma cakap pasal cuaca sekarang
Cuaca panas nie lahanat laaa penyebab utama pengeringan bibir
Bila bibir kering dah tak cantik nak pakai lipstik, merekah rekah pulak tu
Dah tak dapat nak menonjolkan bibir kau yang sexy mcm kera Kilafairy tuuu

So basically apa yang aku selalu buat untuk mengatasi masalah nie
Hanyalah dengan menggunakan  lipas lipbalm maybelline
Pakai setiap kali sebelum tidur, besok pagi sambil kau gosok gigi
Gigit Gosook sekali bibir tu tapi jangan over sangat
Nanti tercabut pulak bibir


Elakkan dari terbiasa menjijikkan menjilat bibir kerana ia lebih cepat membuatkan 
bibir kering dan pucat. Sekaligus merah bibir akan pudar
InsyaAllah lepas tiga hari mengamalkan tips ini bibir mungil tak kering lagi
Dah boleh selfie sambil buat bodoh duck face menggunakan pelbagai warna lipstik




Diet}
Monday, August 11, 2014 | 9:54 AM | 0Comment

Fokus perubahan gambar bawah
Jemah memang adore gila  babi  kt dia nie
Sebab dia ambil masa beberapa bulan je nak langsing
Nie adalah tips yang dia bagi untuk gemukians yang nak kuruih kurus kata kaw....

Salam, hi thankyou 

So ya according to your email asking me about apa yang I buat utk kurangkan berat badan I. So here I'm trying to share sikit apa yg I buat dekat badan I ni. Tkada tips apa apa pun. 

I just jaga makan and kurangkan ambil nasi. Kalau nak makan pun I just lebihkan lauk. I tkmakan any fastfood, snack and tk minum ice sebab ice boleh buat perut kita buncit. 

Fyi, I didn't take any supplements pun. I took about 8month untuk kurangkan berat badan ni. Everymonth I target kurangkan atleast 1kg and I'll weigh my weight so from there I boleh control makan I. 

As for me, I didn't do any exercise because it doesn't work on me. I just jaga makan saja. You  shouldn't take any supplements pun. It affect your health actually. Yang penting mesti kena makan cuma kurangkan quantity makanan yg kita ambil tu.

The most important thing is do it continuously and kena sabar it takes time. Tkboleh sebulan nak nampak the difference sebab nak turunkan berat badan bukan senang lagi lagi inch badan tu  Kena bersungguhla tahu apa yg kita nak. Jangan cepat give up 




Satu kelemahan bila gemuk. Naik lift n then alarm overload berbunyi. Semua org pandang yg gemuk. Babi awkward sial!.Kepada yang tak habis habis tanya orang dia gemuk ke tak, selagi peha tak bergesel bila jalan tu tak gemuklah tu. Masalahnya bergeselkan? Dah diam baik hangpa pi buang lomak lemak degil tu.

"Dear lemak, I know that you love me alot. Though this is hard for me, but i have to let you go. Goodbye." *sambil usap lemak perut*


kmm}
Wednesday, October 24, 2012 | 2:10 AM | 0Comment

kolej matrikulasi melaka :)
dekat jerr sekangkang kera dari rumah aq
gempak kan...cuti2 boleh balik rumah..kaw ader?? hahah
mula-mula memang tak biasa sebab aq tak pernah duduk kat hostel
kat situ pun aq banyak jumpa kawan-kawan lama :)
walaupun x ingat tapi buat-buat ingat sbb aq bnyk berhijrah




roomate :)
first expection diorang kat aq  masa mula mula jumpa dulu
ialah aq seorang yang sengal2..x bersifat keperempuanan sangat dan berjiwa sensitif
pergh nak terduduk aq dengar...tp korang mmg terbaik
terima kasih sebab selalu dengar cerita nonsense aq hahah


A3T10 :)
walaupun aq tukar course tp aq  rasa best sangat satu praktikum dengan korang
semua gila-gila + sengal-sengal gak
Rapat sangat dah kitorang semua ni. Tak tahu lah apa jadi kalau hilang sorang. :'(








Air}
Thursday, May 3, 2012 | 11:50 PM | 0Comment



kebanyakkan orang keliru ketika membuat pilihan minuman di pasaran.Air minuman yang dibotolkan boleh dibezakan melalui beberapa kaedah.


# lihat warna penutup botol minuman, jika ia berwarna biru, maka benarlah ia air mineral atau sebarang air daripada sumber semulajadi..Penutup botol berwarna putih pula menunjukkan jenis-jenis air selain air mineral


#Selidiklah kandungan mineral dalam minuman, analisis kimia yang dilakukan,punca air tersebut




#lihat keseluruhan botol
MANFAAT AIR PUTIH


 # tidak mengandungi kalori,gula ataupun lemak.Lebih elok minum segelas air putih sebelum makan atau merasa sedikit kenyang.Ini dapat mengurangkan kuantiti makanan yang diambil


# mampu menangani masalah kulit


# membantu dalam proses menghilangkan dan mengurangkan racun  serta bakteria dalam tubuh 


# efektif untuk mengubati penyakit lumpuh


# jika otot terasa sakit dan lelah ini bermakna cecair dalam tubuh tidak seimbang.










gemuk}
Saturday, February 25, 2012 | 9:45 AM | 0Comment


GEMUK??
Yes..aq pernah tercalon dalam kategori wanita 3G nie..GEMUK,GEBU,GEMPAL...
Mungkin disebabkan ketinggian aq yang tak seberapa tinggi nie..
Bayangkan aq dah berumur 18 tahun tapi tinggi aq just 163 cm.
berat??? rahsia tp agak montel larh jugak

Kalau nak cakap pasal confident....memang kurang;(
Dulu masa buat pembentangan...
Ada budak nie tanya....
Cikgu kenpa tulisan dia besar sangat??
Lepas tu ada yang jawab...
"TENGOK BADAN LAH!!
Aq memang rasa nak nangis jer derr
Sapa yang boleh tahan kalau kene kutuk
Masa kat sekolah dulu ada buat B.M.I
Alah untuk tahu kita punya berat badan dengan ketinggian seimbang ker tak..
Tau tak aq dapat ANDA BERISIKO UNTUK MENDAPAT PENYAKIT
Rasa teruk jerr masa tu..yelah orang lain normal!! aq gemok wawawaw

                                                      aq yang nak amek watikah tu...
Masa nie berat dah turun sikit...selepas segala usaha yang aq lakukan..
Memang dulu aq tak kawal apa yang aq makan..main makan jerrr
sebab pergi dapur...ada je benda nak makan

skrang pun dah bersenam...
makan malam??? makan larh jugak..tp x banyak
sebab kalau malam memang aq malas nak buat apa-apa aktiviti
tapi jangan sampai x makan lak
just makan ikut piramid makanan tu..
 makan masa lapar dan berhenti sebelum kenyang
Lupa lak nak tulis..hehhe
Tahu tak kalau makan buah jerr pun boleh GEMUK
Tahu tak nie?? mesti korang taw kan
Yelah dalam buah pun ada gula kan..

#masa amat mencemburui...hhahahaah
dah pukul 1:46 pagi nie....
masa untuk aq tidur,,
TIPS KURUS
seorang wanita yang sangat gemuk pergi berjumpa doktor ...
wanita:Doktor,ada ubat yang boleh buat saya kurus tak??
Doktor: Ada,tapi kamu tak perlu makan ubat pun cukup geleng-geleng kepala sahaja
wanita:Bila saya perlu geleng kepala?pagi,petang siang atau malam?
Doktor:Kamu geleng masa orang bagi kamu makan okey!!

Sejauh mana ketulenan perfume anda??}
Wednesday, February 15, 2012 | 8:15 AM | 1Comment



1. Ambil botol perfume
2. Terbalikkan botol itu (Turn the bottle upside down)
3. Goncang laju-laju (Shake it)
4. Nanti akan keluar buih (Bubble will appear)
5. Apabila buih sudah keluar, lihat pula masa yang diambil untuk buih tersebut hilang.

Hypothesis : Semakin cepat buih hilang daripada pandangan mata anda, semakin tiruan perfume itu
 .


Boleh ke tak kalau mandi malam}
Monday, February 13, 2012 | 1:55 AM | 0Comment

                    Adakah ia satu mitos tentang mandi malam boleh mendatangkan kemudaratan pada kesihatan??ramai rakyat malaysia termasuk saya sendiri mengatakan amalan sebegini boleh mendatangkan pelbagai masalah kesihatan...org tua2x selalu kata jangan mandi malam nnti dpt paru-paru berair...OMG...
                        Dr.Anies Tan,seorang doktor perubatan di hospital swasta menjelaskan kajian menunjukkan yang mandi malam bukan sahaja boleh membersihkan badan drpd kotoran tetapi juga boleh mengurangkan stres...katanya mandi memainkan peranan penting dlm mempertingkatkan sistem imun badan selain mengelak berlakunya penyakit kulit sprt ekzema dan masalah kesihatan lain 

  Air mandian suam boleh membuka liang2 roma badan dan membantu menghilangkan toksin.Mandi dngn air hangat boleh mengurangkan sakit otot dan membantu usus berfungsi dengan baik...Tapi kalau anda sedang mengalami stress,mandi dengan air sejuk boleh membantu.....
                                
                               Malaysia mempunyai iklim tropika  di mana cuacanya adalah panas dan lembab dan oleh itu mandi malam tidak mendatangkan kemudaratan..Ramai yang tidak punya masa untuk mandi secukupnya kerana jadual kerja yg agak ketat dan terlalu sibuk.Ini menyebabkan mereka malas mandi kerana menyimpan tenaga untuk aktiviti pd esoknya...

                                                Tetapi kenapa org tua2 mengatakan mandi malam tidak baik??"satu masa dulu,ramai yg tinggal di luar bandar serta menggunakan perigi dan sungai untuk mandi..untuk pergi ke perigi dan sungai pd waktu malam tanpa cahaya lampu dan suasana gelap gelita mungkin mengundang pelbagai bahaya ....tp skrang kita dah modern so bagi mereka yang pulang malam,eloklah bersihkan badan terlebih dahulu sebelum  ketempat tidur...
          "Terdapat banyak misunderstanding tentang isu mandi malam kerana ramai berpendapat ia lebih banyak mudarat drpd kebaikkan...Jadi,adakah mandi malam sememangnya satu amalan tidak sihat?  "sudah tentu tidak..ia bukan memudaratkan bagi orang yang sihat.....